تفاهم‌نامه مشترک همکاری بین میراث‌فرهنگی و صندوق بیمه اجتماعی آذربایجان غربی امضا شد

در چهارمین روز هفته صنایع‌دستی با هدف تحت پوشش قرار دادن هنرمندان صنایع‌دستی، تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان امضا شد.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی، ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ در چهارمین روز هفته صنایع‌دستی با هدف تحت پوشش قرار دادن هنرمندان صنایع‌دستی، تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی به نمایندگی مرتضی صفری، مدیرکل و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان به نمایندگی سیروس محمودیان، مدیر صندوق امضا شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی در این مراسم اظهار کرد: امروزه دشمن جنگ نرم و فرهنگی به راه انداخته است تا جوانان ایرانی را از هویت و فرهنگ خود دور کند و متاسفانه در طول سال‌های گذشته برای معرفی فرهنگ و هویت دینی و ایران به نسل جدید کوتاهی شده است و برای این منظور باید در سیستم آموزشی برای ارائه آموزش فرهنگی برنامه‌ریزی خاصی باشد.

مرتضی صفری افزود: صنایع‌دستی بخشی از هویت و تاریخ یک ملت است و باید قدر هنرمندان خود را دانسته و برای شناساندن این هنر و هنرمندان تلاش کرد.

او ادامه داد: ۷۳ اثر در سطح استان نشان ملی اصالت گرفته‌اند که در نوع خود بی‌نظیر بوده و متاسفانه این آثار و تولیدکنندگان آنها آنگونه که باید و شاید شناخته نشده‌اند و برای این منظور باید یک کتاب طراحی و منتشر تا در آن، این آثار و هنرمندان تولیدکننده آنها معرفی شود‌.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی تصریح کرد: برای برنامه‌ریزی درست در حوزه صنایع‌دستی با دستور استاندار آذربایجان غربی طرح راه‌اندازی خوشه‌های صنایع‌دستی در استان اجرا می‌شود که در این طرح با بررسی‌های انجام گرفته که چهار رشته صنایع چوبی، گلیم‌بافی، چرم‌دوزی و نساجی سنتی به‌عنوان رشته‌های پرطرفدار در سطح استان شناسایی شدند که دوره‌‌های آموزشی در این رشته‌ها ارائه شده و حمایت‌های لازم از هنرمندان انجام خواهد شد.

صفری خاطرنشان کرد: حلقه مفقوده در حوزه صنایع‌دستی نبود بیمه بوده که از این پس نیز با امضای تفاهم‌نامه با صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، هنرمندان صنایع‌دستی، مرمت‌کاران، فعالان گردشگری و سایر رشته‌های مرتبط تحت پوشش این بیمه قرار گرفته و می‌توانند پس از ۲۰ سال حقوق مستمری دریافت کرده و از دیگر مزایای این بیمه بهره‌مند شوند.

او بیان کرد: مهندس ضرغامی نیز پیگیر بیمه تامین اجتماعی هنرمندان بوده و امید است در آینده نزدیک این مورد نیز محقق شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: استاندار آذربایجان غربی پس از بازدید از بازارچه صنایع‌دستی جوار موزه باستان‌شناسی ارومیه دستور دادند تا با مشارکت شهرداری در پنج نقطه شهر بازارچه‌های صنایع‌دستی راه‌اندازی شود.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر آذربایجان غربی نیز در این مراسم اظهار کرد: این بیمه یکی از بیمه‌های دولتی بوده و چهار خدمت بازنشستگی، از کارافتادگی، فوت و انتقال سابقه را ارائه داده و تابع وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی است. 

سیروس محمودیان افزود: در این نوع بیمه دولت دو برابر حق بیمه هر فرد یعنی ۷۰ درصد را پرداخت می‌کند و از آنجایی که مشمولان افرادی هستند که کسب و کار آنها ممکن است ناپایدار باشد و درآمد ثابتی نداشته باشند، با توجه به اینکه دو سوم حق بیمه را دولت به عنوان کارفرما پرداخت می‌کند، بنابراین رقم پرداخت حق بیمه سالانه در این صندوق بسیار مناسب، اقتصادی و پایین‌تر از صندوق‌های دیگر است. 

او ادامه داد: در سطح کشور دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه اجتماعی بوده و این آمار در آذربایجان غربی برابر با ۱۸۰ هزار نفر بوده و ۶هزار نفر نیز از طریق این صندوق حقوق دریافت می‌کنند. 

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر آذربایجان غربی گفت: برخی افراد گمان می‌کنند که برای عضویت در این صندوق باید حتما جزو اقشار کشاورزان، روستاییان و عشایر باشند در حالی که جامعه هدف این صندوق گسترده بوده و شامل رانندگان حمل بار، ساکنین شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، شاغلین حوزه صنایع‌دستی، زنبورداران، قالی‌بافان، کارکنان مراکز و شرکت‌های وابسته به سازمان مهندسی کشاورزی، منابع طبیعی و نظام پزشکی و همچنین سایر گروه‌های هدف هستند. 

محمودیان گفت: هنرمندان صنایع‌دستی با عضویت در این صندوق می‌توانند از خدمات آن بهره‌مند شوند و برای استفاده از خدمات درمانی می‌توانند از بیمه سلامت و بیمه روستایی استفاده کنند.

انتهای پیام/ 

انتهای پیام/

کد خبر 14020323378515

برچسب‌ها